Tandblekning

Tandblekning hemma med skena och gel från HMLVem vill inte ha vitare tänder? De flesta svara förmodligen ja på den frågan. Vitare tänder kan ge ett vackrare leende och en bättre självkänsla. Numera kan alla bleka sina tänder.

BLEK TÄNDERNA HEMMA

På HML erbjuder vi hemblekning med individanpassad skena som gjuts efter dina tänder. Du använder sedan din skena tillsammans med en tandblekningsgel när du sover och efter 6-8 nätter har dina tänder blekts och du har fått ett vitare leende.

Innan du kan bleka dina tänder måste du först göra en undersökning där vi tar bort eventuell tandsten och lagar hål, om du har sådana. Sedan gör vi formen för att kunna gjuta din individuellt anpassad blekskena. Det tar 7-14 dagar att tillverka skenan, och när den är klar kallas du åter till vår klinik för utprovning och genomgång av behandlingen.

Därefter får du med dig blekskenan hem tillsammans blekmedlet och du kan påbörja blekningen av dina tänder.

Hur mycket vitare tänder?

Resultatet av en tandblekning är högst individuellt och beror till stor del hur tänderna ser ut innan du börjar blekningen. Det är därför svårt att garantera några resultat, men de flesta får märkbart vitare tänder.

Vill du få det bländvita hollywoodleendet kan du behöva sätta skalfasader på tänderna istället. Då blir de inte bara vitare utan du kan även påverka formen av dem.

Hur fungerar tandblekningen?

Dina tänder har mikroskopiskt små porer som blekmedlet tränger in i. Väl inne löser det upp de missfärgningar som finns i tanden.

En biverkning av detta är att du kan känna ilningar i tänderna, även om det inte drabbar alla. Ilningarna dock övergående och försvinner kort efter att behandlingen upphör.

En fördel med att bleka tänderna hemma är att blekmedlet är relativt svagt, vilket gör att du kan använda det under en längre tid och det kan tränga djupare ner i porerna. Det medför att du dina tänder kan bli vitare än med en snabbare, starkare behandling. En annan fördel med ett svagare blekmedel är att risken för ilningar minskar, oftast helt.

Med en individuellt utprovat skena vet du att den passar och risken minskar att du får blekmedel på tandköttet, något som annars kan irritera och göra ont.

En fördel med en individanpassad blekskena är att du kan använda den för upprepade tandblekningar, så länge dina tänder ser likadana ut.

Vad kostar det att bleka tänderna?

Vår tandblekning kostar från 2995 sek. Behandlingen täcks inte av försäkringskassan.

Vanliga frågor om tandblekning

Vi har sammanställt några av de vanligast förekommande frågorna om att tandblekning. Om du har en fråga som inte besvaras är du mer än välkommen att kontakta oss

Nej, inte om man följer de enkla instruktioner som ges.

Det kan ila i början, men går över. Du kan också uppleva att tandköttet svider och irriterar om du får tandblekningsmedel på tandköttet, men också det går över.

Vi rekommenderar att inte bleka tänderna oftare än var 6:e månad, eller två gånger per år.

Ja, men du kanske vill byta ut lagningar, då dessa inte bleks.

Ja, men avvakta två dagar efter blekningen avslutats.

Ja, men avvakta två dagar efter blekningen avslutats.

En tandblekning håller i cirka två år, men det är mycket beroende på hur du sköter dina tänder och vad du äter och dricker.

Hos oss kostar det 2995 sek, men då får du också en individuellt anpassad skena som du kan använda flera gånger.

Under behandlingen ska du ej äta eller dricka starkt färgad mat eller dryck. Du bör exempelvis undvika rödvin, svart kaffe och blåbär när du bleker tänderna.

Det tar i regel 1-2 veckor. Förslagsvis har du har tandskenan med blekmedel i under natten, så det kommer inte att vara något besvär att bleka tänderna.

Nej. Vi känner inte till några studier som är gjorda på gravida och därför säger vi att gravida inte bör bleka tänderna.

Det finns olika tekniker för att bleka tänderna; med folie, penna, kolpulver etc. Vi anser att tandblekning med individuellt framtagen skena är det bästa och mest prisvärda sättet att bleka tänderna.

Vi använder Opalescence och Novum White Dental Beauty som blekmedel.

Resultatet av en tandblekning är väldigt individuellt. Du får i regel ett bättre om du har gulare tänder än gråaktiga tänder.

Tandblekningsmedel är kosmetiska produkter och får inte användas av personer under 18 år.

Vi avråder starkt från att använda bakpulver eller bikarbonat för att bleka tänderna.

Du kan bleka tänderna med bakpulver, eller bikarbonat, men när du borstar tänderna med bakpulver så slipas missfärgningarna på tänderna ner. Bakpulvret kan visserligen göra dina tänder vitare, men det slipar även bort emaljen. Emaljen skyddar tänderna från sötsaker, repor, slag och ger tänderna glans.

Boka besök

Telefon: 08-611 35 50

Epost: info@hml.nu

Besöksadress: Ringvägen 103, 118 60 Stockholm

Nyheter

Information

Avbokningar ska ske minst 24 timmar innan bokad tid, vid sent återbud debiteras min 600 kr.

  • Du kan som vanligt betala med kort eller Swish hos oss.
  • Ingen fakturahantering.

Kontakta oss

Tandläkare Hanna Marlevi-Larsson, din tandläkare på Södermalm. Boka gärna ditt nästa tandläkarbesök hos oss.​

Vad våra kunder säger

Jag började att gå hos HML när jag bodde på Söder. Nu har jag flyttat till Huddinge och här finns tandläkare som visserligen ligger bättre till än HML, men jag gillar HML, deras personal, bemötande och kunskap. Jag känner mig trygg i deras händer. Jag fortsätter därför att gå till “min tandläkare på Söder”.
Thomas Nordén
Nöjd kund i över 15 år