Tandblekning

Vem vill inte ha vitare tänder? De flesta svara förmodligen ja på den frågan. Vitare tänder kan ge ett vackrare leende och en bättre självkänsla. Numera kan alla bleka sina tänder.

Blek tänderna hemma

På HML erbjuder vi hemblekning med individanpassad skena som gjuts efter dina tänder. Du använder sedan din skena tillsammans med en tandblekningsgel när du sover och efter 6-8 nätter har dina tänder blekts och du har fått ett vitare leende.

Innan du kan bleka dina tänder måste du först göra en undersökning där vi tar bort eventuell tandsten och lagar hål, om du har sådana. Sedan gör vi formen för att kunna gjuta din individuellt anpassad blekskena. Det tar 7-14 dagar att tillverka skenan, och när den är klar kallas du åter till vår klinik för utprovning och genomgång av behandlingen.

Därefter får du med dig blekskenan hem tillsammans blekmedlet och du kan påbörja blekningen av dina tänder.

Hur mycket vitare tänder?

Resultatet av en tandblekning är högst individuellt och beror till stor del hur tänderna ser ut innan du börjar blekningen. Det är därför svårt att garantera några resultat, men de flesta får märkbart vitare tänder.

Vill du få det bländvita hollywoodleendet kan du behöva sätta skalfasader på tänderna istället. Då blir de inte bara vitare utan du kan även påverka formen av dem.

Hur fungerar tandblekningen?

Dina tänder har mikroskopiskt små porer som blekmedlet tränger in i. Väl inne löser det upp de missfärgningar som finns i tanden.

En biverkning av detta är att du kan känna ilningar i tänderna, även om det inte drabbar alla. Ilningarna dock övergående och försvinner kort efter att behandlingen upphör.

En fördel med att bleka tänderna hemma är att blekmedlet är relativt svagt, vilket gör att du kan använda det under en längre tid och det kan tränga djupare ner i porerna. Det medför att du dina tänder kan bli vitare än med en snabbare, starkare behandling. En annan fördel med ett svagare blekmedel är att risken för ilningar minskar, oftast helt.

Med en individuellt utprovat skena vet du att den passar och risken minskar att du får blekmedel på tandköttet, något som annars kan irritera och göra ont.

En fördel med en individanpassad blekskena är att du kan använda den för upprepade tandblekningar, så länge dina tänder ser likadana ut.

Vad kostar det att bleka tänderna?

Vår tandblekning kostar från 2995 sek. Behandlingen täcks inte av försäkringskassan.