Tandvård för pensionärer

Tandvård för pensionärer hos Tandläkare HML på SöderPensionerade patienter som har många fyllningar eller muntorrhet, ett problem som är vanligt hos äldre, kan leda till karies och andra besvär. Vi har självklart rätt sorts behandlingar för att hjälpa dig med detta. Vi ger förstås dig som är äldre eller anhörig råd om vad du själv kan göra för att hålla tänderna så friska som möjligt.

I vårt erbjudande har vi ett brett spann av behandlingar efter våra pensionerade patienters olika behov.

  • Traditionell tandvård med undersökning och lagning av eventuella hål
  • Estetisk tandvård, tandblekning och tandsmyckning
  • Implantat, både kirurgi och protetik. Vi har alla resurser för tandimplantat på kliniken, vilket betyder att all behandling, från operation till fasta tänder, sker hos oss på Södermalm

Modern utrustning vid tandvård för pensionärer

Vi använder oss av toppmodern utrustning bl.a.:

  • Digital röntgen
  • Intraoral kamera för bättre diagnos och dokumentation
  • The Wand som ger smärtfri bedövning

Ekonomisk ersättning för tandvård

Som pensionär kan du få olika bidrag eller rabatter för att tandvård, dels genom det allmänna tandvårdsbidraget (ATB), och dels genom högkostnadsskyddet.

Allmänna Tandvårdsbidraget för pensionärer

Du som är 65 år och uppåt har rätt till det högre allmänna tandvårdsbidraget om 600 kronor per år.

Du får ett nytt tandvårdsbidrag den första juli varje år. Det kan vara intresse att veta att du kan spara bidraget från ett år till nästa och använda två bidrag under ett år, antingen samtidigt eller vid två olika tillfällen. Men det går inte att spara eller använda mer än två bidrag i taget.

Högkostnadsskydd för pensionärer och tandvård

Du har möjlighet att minska kostnaderna för tandvård genom att ta del av högkostnadsskyddet. Med det får du 50 procent rabatt på kostnader som överstiger 3000 kronor under en ersättningsperiod. Kostnader som överstiger 15 000 kronor berättigar dig till 85 procent rabatt på tandvården.

Ersättningsperiod gäller under ett år från att behandlingen börjar.

Referenspriser vid högkostnadsskyddet

Högkostnadsskyddet, eller pensionärsrabatten, är beräknad på ett så kallat referenspris. Varje ersättningsberättigad tandvårdsåtgärd har ett referenspris som utgör grunden för beräkningen av högkostnadsskyddet. Om vårt pris för en åtgärd är högre än referenspriset är det dock bara referenspriset som får räknas in i högkostnadsskyddet.

Referenspriser fungerar också som jämförelsepris om du vill jämföra HML med andra tandläkare.

Försäkringskassan hanterar tandvårdsbidragen

Det allmänna tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet hanteras av oss och Försäkringskassan. Du får behöver alltså inte lägga ut pengarna som täcks av det allmänna tandvårdsbidraget eller högkostnadsskyddet, utan det dras av när du ska betala för ditt tandvårdsbesök. Vi på HML får sedan ersättning i efterskott från Försäkringskassan.

För pensionärer erbjuder Söders Tandläkare Hanna Marlevi-Larsson – HML tandvård som baserad på stor erfarenhet. Vi har resurser och behandlingsmetoder för att kunna ta hand om äldre tänder med dess speciella förutsättningar.

Boka besök

Telefon: 08-611 35 50

Epost: info@hml.nu

Besöksadress: Ringvägen 103, 118 60 Stockholm

Nyheter

Information

Avbokningar ska ske minst 24 timmar innan bokad tid, vid sent återbud debiteras min 600 kr.

  • Du kan som vanligt betala med kort eller Swish hos oss.
  • Ingen fakturahantering.

Kontakta oss

Tandläkare Hanna Marlevi-Larsson, din tandläkare på Södermalm. Boka gärna ditt nästa tandläkarbesök hos oss.​

Vad våra kunder säger

Jag började att gå hos HML när jag bodde på Söder. Nu har jag flyttat till Huddinge och här finns tandläkare som visserligen ligger bättre till än HML, men jag gillar HML, deras personal, bemötande och kunskap. Jag känner mig trygg i deras händer. Jag fortsätter därför att gå till “min tandläkare på Söder”.
Thomas Nordén
Nöjd kund i över 15 år