Tandvård för barn

Tandläkare HML på Södermalm erbjuder tandvård för barnVi tar gärna hand om våra vuxna patienters barn. Vi har lång erfarenhet av tandvård för barn och ungdomar och förutom tandvård ger vi förstås även goda råd för bästa skötsel av barns och ungdomars tänder. Vi informerar även om vad man bör tänka på för att skapa goda mat- och dryckesvanor för att minimera risken för karies.

Södermalms Tandläkare Hanna Marlevi-Larsson använder toppmodern utrustning:

  • Digital röntgen
  • Intraoral kamera för en bättre diagnos och dokumentation
  • The Wand som ger en smärtfri bedövning, perfekt för barn som behöver tandvård och är lite rädda för tandläkaren

Men är inte en privat tandvård för barn dyrare?

Till och med det år du fyller 23 är all tandvård kostnadsfri, med undantag för vissa estetiska behandlingar. Från den första januari det år du fyller 24 år börjar du betala. Det betyder att barn och ungdomar garanteras fri tandvård i samband med de rutinundersökningar som bör utföras var 12:e – 24:e månad.

Tips för barntandvård

  • Borsta tänderna med flourtandkräm, helst två gånger per dag. En gång efter frukost och en gång efter middag
  • Mitt på dagen, t.ex. när du kommer hem från skolan och mellis, kan det vara bra att skölja munnen med munskölj för barn
  • Om du är törstig är det bäst att dricka vatten då det inte fräter på tänderna. Kroppen behöver dessutom också fyllas på med vatten, så du slår flera flugor i en smäll

Alternativ till offentlig tandvård

Vi är ett alternativ till att gå till offentlig tandvård, t.ex. Folktandvården. Det gäller inte bara tandvård för barn, utan även tandvård för vuxna och pensionärer. Flera av våra kunder nämner vårt engagemang och varma bemötande som en av skillnaderna. Vi hoppas att du som letar efter en privat tandläkare ska prova oss, oavsett om det gäller ett akut ärende, för att laga eller dra ut en tand eller för tandblekning eller annan estetisk tandvård.