Tandvård för barn

Tandvård för barn hos Tandläkare HML på SöderVi tar gärna hand om våra vuxna patienters barn. Vi har lång erfarenhet av tandvård för barn och ungdomar och förutom tandvård ger vi förstås även goda råd för bästa skötsel av barns och ungdomars tänder. Vi informerar även om vad man bör tänka på för att skapa goda mat- och dryckesvanor för att minimera risken för karies.

Södermalms Tandläkare Hanna Marlevi-Larsson använder toppmodern utrustning:

  • Digital röntgen
  • Intraoral kamera för en bättre diagnos och dokumentation
  • The Wand som ger en smärtfri bedövning, perfekt för barn som behöver tandvård och är lite rädda för tandläkaren

Men är inte en privat tandvård för barn dyrare?

Till och med det år du fyller 23 är all tandvård kostnadsfri, med undantag för vissa estetiska behandlingar. Från den första januari det år du fyller 24 år börjar du betala. Det betyder att barn och ungdomar garanteras fri tandvård i samband med de rutinundersökningar som bör utföras var 12:e – 24:e månad.

Tips för barntandvård

  • Borsta tänderna med flourtandkräm, helst två gånger per dag. En gång efter frukost och en gång efter middag
  • Mitt på dagen, t.ex. när du kommer hem från skolan och mellis, kan det vara bra att skölja munnen med munskölj för barn
  • Om du är törstig är det bäst att dricka vatten då det inte fräter på tänderna. Kroppen behöver dessutom också fyllas på med vatten, så du slår flera flugor i en smäll

Alternativ till offentlig tandvård

Vi är ett alternativ till att gå till offentlig tandvård, t.ex. Folktandvården. Det gäller inte bara tandvård för barn, utan även tandvård för vuxna och pensionärer. Flera av våra kunder nämner vårt engagemang och varma bemötande som en av skillnaderna. Vi hoppas att du som letar efter en privat tandläkare ska prova oss, oavsett om det gäller ett akut ärende, för att laga eller dra ut en tand eller för tandblekning eller annan estetisk tandvård.

Boka besök

Telefon: 08-611 35 50

Epost: info@hml.nu

Besöksadress: Ringvägen 103, 118 60 Stockholm

Öppettider: Se våra öppettider här.

Nyheter

Information

Avbokningar ska ske minst 24 timmar innan bokad tid, vid sent återbud debiteras min 600 kr.

  • Du kan som vanligt betala med kort eller Swish hos oss.
  • Ingen fakturahantering.

Kontakta oss

Tandläkare Hanna Marlevi-Larsson, din tandläkare på Södermalm. Boka gärna ditt nästa tandläkarbesök hos oss.​

Vad våra kunder säger

big f
big f
Hur bra som helst. Kunde inte få bättre kunniga och trevliga personer. Har gått hos Hanna med team sedan säkert 25-30 år. Kommer att bli helt desperat och husvill, när hon går i pension någon gång i framtiden. // Peter F
Helena Dahlstrom
Helena Dahlstrom
Superbra, proffsiga och varmt omhändertagande. Jag har gått hos Hanna Marlevi Larsson sen 1995 och alltid blivit bemött med respekt och värme av henne och hela teamet som jobbar där.
IM SONG
IM SONG
I visited here to book for my kid dental clinic, but they said they could not take care of the kid’s dental care. Is there any restricted area to book here?
Berit Ahlin
Berit Ahlin
Världens bästa tandläkare med proffsigt team.
Christian Ahlin
Christian Ahlin
Bästa tandläkaren i Sverige!